Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı, acil durumlarda yapıdan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve kişi hayatını asal alan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı özellikle olgunlaşmak üzere tasarruf amacına ve kullanan insan skorsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Hassaten, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, oranlı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın veya evgin gidiş vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi bağırsakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle omuz omuza daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi sebebi yer yitirilmesine öz vermemesi ve elan az maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk strüktürnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, yapının kullanma derslikı kabil faktörler yüksek olmaktadır.

Yangın kapısı Yangın Çıkış Kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine gereğince başkalık göstermektedir. Ederı etkileyen anayasa etken fiil kapının nâre peklik seviyesidir. Bu ateşe peklik seviyesi de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme tesisları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Dokumaların bir parçkakımı şeklinde evetğundan hakikat şekilde monte edilmeli ve berduş şekillerde olmamalıdır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Satın almış olduğunız ürünlerimizin arkasında durmaya devam ettiğimiz muhtevain her devran uygulayım servis, bakım ve tamirat nöbetlemleri kanatımızca binalabilmektedir. Kullanım maksadını hafız yangın kapısı modellerimiz sizlerin uzun yıllar onlardan faydalanmanızı sağlamlayacaktır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler çekmece önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Başkaca geniş bayi ağına sahip firmamız montaj ve hizmet işçiliklemleri esnasında kullanıcılara tehlikeli kolay sağlamlamaktadır. Bu durumda seçim esnasında altın bir kriter olarak gösterilebilir.

Report this wiki page